1. Τι είναι η σχολικη μελέτη;
Είναι ένας ζεστός, ειδικά διαμορφωμένος, χώρος για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, με στόχο τη δημιουργική μελέτη και την ευχάριστη παραμονή του παιδιού σας.


2. Ποια είναι η κύρια απασχόληση των παιδιών στη Σχολική Μελέτη;
Στη Σχολική Μελέτη κατά προτεραιότητα δημιουργήσαμε ένα πρωτοποριακό, ήσυχο και σίγουρο χώρο μελέτης. Τα παιδιά έρχονται με τα βιβλία για τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Σε κατάλληλο κλίμα μελετούν όλα τους τα μαθήματα και φεύγουν έτοιμα για το σχολείο.

 

3. Το παιδί μου θα μελετάει μόνο του ή μαζί με όλα τα παιδιά;
Το κάθε παιδί ασχολείται με τα δικά του μαθήματα, αυτά που έχει την επόμενη μέρα στο σχολείο. Δίπλα του υπάρχει πάντα υπεύθυνος καθηγητής ή δάσκαλος. Θα του εξηγήσει το μάθημα, θα το βοηθήσει να διαβάσει και τέλος θα το εξετάσει αν το έμαθε. Το εκπαιδευτικό προσωπικό μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στο να συνηθίσει το παιδί να σκέφτεται και να οργανώνει το διάβασμα του, δηλαδή στο να αποκτήσει συνήθειες και πρακτικές μελέτης, χρήσιμες για όλη του τη ζωή.


4. Το παιδί μου έχει προηγούμενα κενά. Τι γίνεται;
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το ειδικευμένο μας προσωπικό θα εντοπίσει τις αδυναμίες και τα μαθησιακά του κενά και με ατομική βοήθεια και πρόγραμμα το παιδί θα καλύψει τα κενά του και θα μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.


5. Όταν το παιδί μου δεν έχει την άλλη μέρα σχολείο ή έχει τα ίδια μαθήματα λόγω εκδρομής, αργίας ή για άλλους λόγους τι γίνεται;
Ακολουθείται το πρόγραμμα. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να επαναλάβουν βασικές έννοιες στα κυριότερα μαθήματα: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΑΡΧΑΙΑ-ΝΕΑ-ΦΥΣΙΚΗή να καλύψουν προηγούμενα κενά.


6. Το  παιδί  μου  με  τι  άλλο  θα  ασχολείται  στο χώρο της Σχολικής Μελέτης;
Η φροντίδα μας, κατά κύριο λόγο, έχει να κάνει με τη μελέτη των μαθημάτων για την επόμενη μέρα. Όμως, στα διαλείμματα ή όταν τελειώνει τα μαθήματα το παιδί σας, μπορεί να ξεκουραστεί και να ψυχαγωγηθεί ασχολούμενο με Η/Υ, με επιτραπέζια παιγνίδια ή με τη δανειστική βιβλιοθήκη μας. Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι η ανάπτυξη φιλίας με τα άλλα παιδιά.
 
7. Όπως μας το περιγράφετε είναι ιδανικό για μια εργαζόμενη Μητέρα;
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!Μπορείτε να είστε ήσυχη και σίγουρη ότι το παιδί σας θα διαβάζει σωστά για το σχολείο, ακριβώς όπως αν ήσασταν δίπλα του. Έτσι, τις επόμενες ώρες της ημέρας θα μπορείτε να τις χαρείτε με το παιδί σας χωρίς το άγχος του διαβάσματος.


8. Δηλαδή αν δεν εργάζομαι δεν είναι απαραίτητος ο χώρος της Σχολικής Μελέτης;
Απεναντίας! Σήμερα με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης, την εξειδίκευση σε όλους τους τομείς, λίγοι είναι οι γονείς που μπορούν σωστά να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Σίγουρα θα βλέπετε ότι άλλα κάνατε εσείς σαν μαθητές και άλλα κάνουν τώρα τα παιδιά. Στο χώρο μας το παιδί σας όχι μόνο θα προετοιμάζεται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, αλλά κυρίως θα προετοιμάζεται σωστά.
Όλο το προσωπικό μας αποτελείται από πτυχιούχους καθηγητές και δασκάλους με εμπειρία και πρακτική εξάσκηση. Έτσι το παιδί σας το εμπιστεύεστε σε σίγουρα και ικανά χέρια.


9. Πώς μπορώ να ελέγχω την καθημερινή δουλειά που κάνει το παιδί μου;
Είναι δικαιολογημένη η αγωνία σας! Αλλά η Σχολική Μελέτη εγγυάται ότι θα την εξαλείψει! Τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν την επιλογή σας. Εξάλλου, θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία μας για να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.
Είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας, τηλεφωνικά ή σε κάποια συνάντηση μας.


10. Το παιδί μου έχει μαθησιακά προβλήματα, θα βοηθηθεί;
Ειδικά τα παιδιά αυτά θέλουν ατομικό πρόγραμμα μελέτης. Εφαρμόζουμε ενισχυτική  διδασκαλία  και  παιχνιώδη  μέθοδο  εξάσκησης  με  ασκήσεις γραφής.
Εξηγούμε το μάθημα και υπογραμμίζουμε τα σπουδαιότερα αφού κάνουμε το μάθημα με μορφή ερωτήσεων.