Mόνο στον ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ

Εξ΄αποστάσεως συνεδρίες στον Όμορφο Κόσμο

Ο Όμορφος Κόσμος προσφέρει τις υπηρεσίες του και εξ’ αποστάσεως μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας zoom.

Με καλή διάθεση, σε συνεργασία πάντα με την οικογένεια, με ανοιχτό μυαλό, πάντα καταφέρνουμε να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα παιδιά αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

Οι συνεδρίες έχουν ήδη ξεκινήσει και από τις πρώτες μέρες εφαρμογής τα παιδιά και οι γονείς έχουν ενθουσιαστεί.

Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ένα laptop ή ένας σταθερός υπολογιστής καθώς και μία απλή σύνδεση internet.

Μένουμε σπίτι αλλά δε σταματάμε.

Αρχική

Η εργοθεραπεία για παιδιά αφορά στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στη θεραπεία διαταραχών της κίνησης, με τη συμβολή σκόπιμων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών. Έχει ως στόχο τον εντοπισμό τυχόν δυσλειτουργικών χαρακτηριστικών στη συμπεριφορά ενός παιδιού με την αξιοποίηση επιστημονικά εμπεριστατωμένων προσεγγίσεων και τη βελτίωσή τους μέσω εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και της αξιοποίησης των δεξιοτήτων του παιδιού, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητά του σε όλους τους τομείς.

 

Αν το παιδί σας παρουσιάζει δυσκολία σε ασκήσεις ισορροπίας, πηδήματα και παιχνίδια που χρησιμοποιούν τη μπάλα, είναι αδέξιο, πέφτει εύκολα κάτω ή αποφεύγει τα όργανα της παιδικής χαράς, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο κέντρο εργοθεραπείας, ώστε τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει να αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Επιπλέον, συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό σε περίπτωση που το παιδί σας αντιμετωπίζει δυσκολίες στην οργάνωση του χρόνου του, στη συγκέντρωση, στην απομνημόνευση και στην υπακοή σε κανόνες, ενώ δείχνει να επιθυμεί να απομονώνεται, γίνεται επιθετικό ή είναι υπερκινητικό.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Στον Όμορφο Κόσμο θα συναντήσετε πιστοποιημένους εργοθεραπευτές, ικανούς να προσφέρουν στο παιδί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αναπτύξει τις κινητικές και κοινωνικές του δεξιότητες, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινωνικό του περιβάλλον και να συμμετέχει ενεργά εντός του. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε συμβάλλουν στον εντοπισμό διαταραχών στην κίνηση και άλλων κινητικών αδυναμιών πριν αυτές προλάβουν να αποτελέσουν δυσλειτουργικό πρόβλημα για το παιδί. Παράλληλα, προσφέρουμε δραστηριότητες, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της αδρής ή της λεπτής κινητικότητας του παιδιού, την ενδυνάμωσή του και την εξέλιξη των ικανοτήτων του και παιχνίδια, ικανά να βοηθήσουν το παιδί να αντιληφθεί καλύτερα τις έννοιες του χώρου και του χρόνου και να κατακτήσει δεξιότητες γραφής και απόκτησης γνώσεων.

Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού

Οι διαταραχές κίνησης έχουν ως αποτέλεσμα το παιδί να συναντάει δυσκολίες σε καθημερινές δραστηριότητές του, όπως είναι το φαγητό ή το ντύσιμο, σε σχολικές εργασίες, π.χ. η γραφή και η ζωγραφική, ενώ μπορούν να οδηγήσουν το παιδί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως στην απομόνωσή του από τους συνομηλίκους του και επιθετική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, η Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού χαρακτηρίζεται από δυσχέρεια στην ανάπτυξη του κινητικού συντονισμού του παιδιού, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν την ηλικία του.

 

Η Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού αφορά στις δεξιότητες αδρής κινητικότητας, λεπτής κινητικότητας, στις ισορροπιστικές αντιδράσεις, στον οπτικοακουστικό συντονισμό και στη γλωσσική έκφραση. Με άλλα λόγια, το παιδί δυσκολεύεται να κατανοήσει τη λειτουργία του σώματός του σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και να ελέγξει οργανωμένα τις κινήσεις του. Με τον τρόπο αυτό, το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καθημερινή του ζωή, όταν χρειάζεται να πραγματοποιήσει δραστηριότητες που απαιτούν κίνηση, σε σχολικές εργασίες και σε κοινωνικό επίπεδο.

 

Συγκεκριμένα:

 

Ένα παιδί με Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού αντιμετωπίζει δυσκολία στο βάδισμα, το τρέξιμο και το πήδημα, στον συντονισμό των χεριών και των ποδιών του, στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματός του, στη ρίψη μπάλας και στον σχεδιασμό και την οργάνωση των κινήσεών του. Οι παραπάνω δεξιότητες εντάσσονται στην αδρή κινητικότητα, ενώ η λεπτή κινητικότητα περιλαμβάνει την αδυναμία του παιδιού να συντονίσει και να συγχρονίσει τις κινήσεις των δαχτύλων του, να κρατήσει και να χρησιμοποιήσει με σωστό τρόπο αντικείμενα, όπως το μολύβι, και να ελέγξει τη σταθερότητα των κινήσεών των δαχτύλων του.

 

Τόσο οι δυσκολίες στις δεξιότητες αδρής και λεπτής κινητικότητας όσο και στον συντονισμό των κινήσεων είναι πιθανό να εμφανιστούν από την προσχολική ηλικία. Ο έγκαιρος εντοπισμός και η άμεση παρέμβαση μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο και να εξαλείψουν τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει στην ομαλή ανάπτυξη του παιδιού, τόσο σε προσωπικό και κοινωνικό, όσο και σε μαθησιακό επίπεδο. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαταραχής συμβάλλει ώστε το παιδί να κατακτήσει βασικές κινητικές δεξιότητες, να αποκτήσει σταθερότητα, ταχύτητα και οργάνωση των κινήσεών του, να αντιληφθεί τη λειτουργία του σώματός του στο χώρο και να καταφέρει να συντονίσει τις κινήσεις των πάνω και των κάτω άκρων του.

Όμορφος Κόσμος

Στον Όμορφο Κόσμο οι συνεδρίες για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση κάθε κινητικής διαταραχής πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες, με κατάλληλες γνώσεις και επιστημονικό υπόβαθρο.

Έχοντας επίγνωση πως κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και με τις δικές του μοναδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, έχουμε μεριμνήσει ώστε το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές ανάγκες του, στο ρυθμό μάθησης του και στις κλίσεις του. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε κάθε κινητικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει το παιδί μέσω εξατομικευμένης εργοθεραπείας, στοχευμένων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, ικανών να εντάξουν ομαλά το παιδί στο εξωτερικό του περιβάλλον και να τελειοποιήσουν τις κινητικές του ικανότητες.

Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στις εγκαταστάσεις μας, είτε στον δικό σας χώρο, σε περίπτωση που σας είναι δύσκολη η μετακίνηση.