Mόνο στον ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΣΜΟ

Εξ΄αποστάσεως συνεδρίες στον Όμορφο Κόσμο

Ο Όμορφος Κόσμος προσφέρει τις υπηρεσίες του και εξ’ αποστάσεως μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας zoom.

Με καλή διάθεση, σε συνεργασία πάντα με την οικογένεια, με ανοιχτό μυαλό, πάντα καταφέρνουμε να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα παιδιά αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

Οι συνεδρίες έχουν ήδη ξεκινήσει και από τις πρώτες μέρες εφαρμογής τα παιδιά και οι γονείς έχουν ενθουσιαστεί.

Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ένα laptop ή ένας σταθερός υπολογιστής καθώς και μία απλή σύνδεση internet.

Μένουμε σπίτι αλλά δε σταματάμε.

Αρχική

Στη ζωή κάθε παιδιού μπορούν να υπάρξουν στιγμές που η στήριξη από την οικογένεια (όσο απλόχερα κι αν προσφέρεται) δεν αρκεί. Όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά συχνά χρειάζονται τις γνώσεις ενός ειδικού, ο οποίος θα τους προσφέρει την επιπλέον στήριξη που χρειάζονται και θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τυχόν συναισθηματικές δυσκολίες που βιώνουν. Πολλά παιδιά μπορεί να δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε μεγάλες αλλαγές, όπως την απώλεια ενός συγγενή, την αλλαγή γειτονιάς ή σχολείου, ένα διαζύγιο κλπ. Άλλα παιδιά, πάλι, μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες σχετικά με τη συμπεριφορά τους, με την συναναστροφή τους με τους συνομηλίκους τους ή με τις συνήθειές τους. Όλα τα παραπάνω προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, μέσω της εφαρμογής επιστημονικά ενδεδειγμένων μεθόδων.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Στον Όμορφο Κόσμο είμαστε αφοσιωμένοι στην φροντίδα των παιδιών και αναλαμβάνουμε την ψυχολογική τους υποστήριξη, εκτελώντας  τόσο ατομικές όσο και οικογενειακές συνεδρίες, ώστε να βοηθήσουμε το παιδί αλλά και  εσάς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά κάθε συναισθηματική δυσκολία του ή διαταραχή της συμπεριφοράς του. Εδώ, θα έρθετε σε επαφή με ειδικούς, οι οποίοι θα σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, φροντίζοντας πάντα ότι το παιδί σας θα νιώσει την ασφάλεια και την υποστήριξη που χρειάζεται.

Συμβουλευτική παιδιού

Η ψυχοθεραπεία για παιδιά επικεντρώνεται σε αυτά και στις ανάγκες του και είναι βασισμένη σε συγκεκριμένες μεθόδους, ικανές να ωφελήσουν την ψυχοσύνθεσή τους. Τα παιδιά δρουν διαφορετικά από τους ενήλικες και συχνά μπορεί να εκφράσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα μέσω της κακής διάθεσής, του ύπνου και του φαγητού, καθώς δεν έχουν ωριμάσει αρκετά ώστε να τα επικοινωνήσουν λεκτικά. Ένας ειδικός, μπορεί να κατανοήσει τις μοναδικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και να αναζητήσει τη ρίζα του προβλήματος, εφαρμόζοντας επιστημονικά εμπεριστατωμένες τεχνικές.

 

Αν, ως γονέας, έχετε παρατηρήσει αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού σας, στη διάθεσή του ή, ακόμα, στην προσωπικότητά του, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα σε εμάς. Κάθε πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο με τη σωστή βοήθεια και καθοδήγηση.

Συμβουλευτική οικογένειας

Η οικογενειακή θεραπεία είναι σχεδιασμένη ώστε να αντιμετωπίζει συγκεκριμένα θέματα που πιθανώς να επηρεάζουν την υγεία και τη λειτουργία μιας οικογένειας και αφορούν στα μικρότερα μέλη της. Αν το παιδί της οικογένειας αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα ή διαθέτει μια διαταραχή της συμπεριφοράς του, η προσέγγιση ενός οικογενειακού συμβούλου είναι η καλύτερη λύση. Συναισθηματικά και συμπεριφορικά προβλήματα των παιδιών αποτελούν έναν ιδιαίτερα συνήθη λόγο για να πραγματοποιήσει μια οικογένεια ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, καθώς τα προβλήματα αυτά υπάρχουν εντός του οικογενειακού κύκλου και καλό είναι να εκφραστούν εντός του κύκλου αυτού, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Η συμβουλευτική οικογένειας εφαρμόζει ποικίλες μεθόδους και ασκήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προσωπικότητες των μελών της οικογένειας.

Διαταραχές συμπεριφοράς

Η “κακή συμπεριφορά” ενός παιδιού είναι συχνά φυσιολογική αντίδραση σε αρνητικά συναισθήματα, ειδικά όταν το παιδί δεν έχει ωριμάσει ακόμα αρκετά ώστε να τα εκφράσει λεκτικά. Παρ’ όλα αυτά, συχνά οι γονείς πρέπει να αναρρωτηθούν αν η συμπεριφορά του παιδιού τους είναι κατάλληλη για την ηλικία του και αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο (αν δεν έχει ικανοποιηθεί κάποια βασική ανάγκη του, αν δε λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται κλπ). Η συχνότητα και η διάρκεια της “κακής” αυτής συμπεριφοράς, το κλίμα που επικρατεί μέσα στο σπίτι και η γενικότερη ιδιοσυγκρασία του είναι παράγοντες που καθορίζουν αν η συμπεριφορά του εμπίπτει εντός των ορίων του φυσιολογικού ή αν η οικογένεια χρειάζεται να απευθυνθεί σε ένα κέντρο ψυχοθεραπείας. 

 

Δύο είναι οι κύριες συμπεριφορές των παιδιών που εντάσσονται στις «διαταραχές συμπεριφοράς»:

 

Πρώτον, η διαταραχή διαγωγής, η οποία χαρακτηρίζεται από επιθετική συμπεριφορά, παραβίαση των κανόνων και των βασικών κοινωνικών συμβάσεων, καταστροφή αντικειμένων, κλοπή, εξαπάτηση και εκφοβισμό ανθρώπων και ζώων. Για να κατηγοριοποιηθεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά ως διαταραχή διαγωγής πρέπει να λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 1 έτος. Παρ’ όλα αυτά, είναι απαραίτητο η θεραπεία της διαταραχής αυτής να αναζητάται αμέσως, καθώς έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική ζωή ενός παιδιού.

 

Δεύτερον, η προκλητική διαταραχή εναντίωσης, κατά την οποία η συμπεριφορά του παιδιού χαρακτηρίζεται ως θυμωμένη, ευέξαπτη, εριστική, εκδικητική, κακόβουλη και προκλητική. Παρ’ όλο που η συμπεριφορά αυτή πρέπει να συνεχίζεται για 6 μήνες για να θεωρηθεί συμπεριφορικη διαταραχή, η οικογένεια είναι καλό να αναζητήσει ψυχολογική στήριξη για το παιδί από την αρχή της έξαρσης του φαινομένου, καθώς μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη σχέση του παιδιού με τα άτομα του κοινωνικού του περιβάλλον, τόσο εντός της οικογένειας όσο και εκτός.

Όμορφος Κόσμος

Στον Όμορφο Κόσμο οι ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες για την αντιμετώπιση συναισθηματικών προβλημάτων και συμπεριφορικών διαταραχών πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους ψυχοθεραπευτές παιδιών, με κατάλληλες γνώσεις και επιστημονικό υπόβαθρο. Έχοντας επίγνωση πως κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και με τις δικές του μοναδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, έχουμε μεριμνήσει ώστε το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του και στις αξίες της εκάστοτε οικογένειας. Στόχος μας είναι να θεραπεύσουμε διαταραχές και ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να βαραίνουν τα παιδιά, δρώντας πάντα με σεβασμό και ενσυναίσθηση. Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στις εγκαταστάσεις μας, είτε στον δικό σας χώρο, σε περίπτωση που σας είναι δύσκολη η μετακίνηση.